Een vrucht met de smaak van Lychees,
het vruchtvlees is wat steviger en minder sappig.
Rambutan
Rambutan is een tropische vrucht welke veel in
Vietnam en Thailand gegeten wordt, maar ook in
India. De rijp vrucht heeft een rood harig
uiterlijk, de onrijpe vrucht is groen.
Rambutan heet in het Vietnamees: verward kapsel,
Rambutan is sterk verwant aan de lychees,
de longan ackee en mamoncillo.
hoe eet je rambutan
Pel het harige omhulsel eraf, de vrucht is wit
en heeft een zwarte pit.
Rambutan in de tuin
Rambutan is ook een mooie boom voor in de tuin
in de Tropen, of voor in een pot. Dit kan door
een pit te planten. De boom wordt longan tree
genoemd en mag niet teveel water hebben.
De boom is uitstekend tegen droogte bestand.
het planten van rambutan pit
het belangrijkste is dat de de pit zorgvuldig
gewassen wordt, anders zullen de vruchtresten
gaan rotten. Dit wordt op commerciele basis
gedaan met de hulp van pectinase.
De pit zal alleen bij kamertemperatuur ontkiemen,
warmer mag ook. het duurt drie weken.
rambutan olie
Rambutan olie wordt wordt vooral gebruikt
om soep te maken.
Rambutan olie heetft relatief weinig lipiden 14.7%,
maar een hoog cetane index (67.1), waarmee het
uitermate geschikt is voor de productie van diesel.
plantaardige oliën
Op deze website zijn de volgende plantaardige oliën te vinden: