mangoestan, mangoestien of mangosteen
En tropische vrucht, populair in het Zuid-Oosten van van Azie
Mangostan is maar voor een klein deel eetbaar, het bestaat vooral
schil, welke er af gepeuterd moet worden. Mangoestan is erg lekker,
maar heeft een sterke geur. eenmaal geopend moet het
direct worden opgegeten. Mangostan heeft tegenwoordi een grotere
verspreiding, in India wordt het ook gegeten. Maar het is een
vrucht welke niet veel wordt gezien.
Doerian of durian en mangosteen veroorzaken een weerzingwekkende
geur welke ook moeilijk te verwijderen is uit een ruimte,
om deze reden worden ze vaak verboden in hotels.
mangoestan producten
In Malesie zijn veel mangostan producten te krijgen: vooral toetjes,
maar ook snoepjes en zelfs likeur.
mangoestan als sierfruit
Mangostan heeft een mooie paarse kleur en doet het goed
in een fruitschaal. Maar dan is het snel niet meer eetbaar,
het heeft een beperkte houdbaarheid.
Mangoestan zelf kweken
Het zaad kiemt moeilijk: de groeisnelheid is langzaam.
India
Op deze website is meer info te vinden over:
Indiaas fruit
mango
guava
ananas
granaatappel
papaja
bignay
carambola
arbi
durian of doerian
pawpaw
mangoestan
rambutan
tamarinde
Indiase groenten
suikerriet
waterkastanje
turai
okra, bhindi
lauki, dudhi
linzen
watermeloen
karela, sopropo
kachri
pinda
Indiase planten
lotus
neem, neemolie
sisal, ketki
koningspalm, vakka
betelnoot
jojoba
tabak
sandalwood, sandelhout
Indiase dieren
pauw
kip
waterbuffel
bruine rat
Indiase kruiden
sesam
zeezout
fenegriek
kruidnagel
gember
kurkuma
steranijs
knoflook
saffraan
chai
|
Paarse mangoustan, een foto van jennifer_hardi's
Mangostan.
bron : Nooten, B.H. van, Fleurs, fruits et feuillages choisis
de l’ille de Java: peints d’apres nature, t. 16 (1880).
Paarse mangostan en de burung merbuk of zebra dove.
Rum, gemaakt van mangosteen
visitors
| © copyright waterwereld 2002-2025 | home | links
| Email: sysopje@yahoo.com |
|
Stumble It!
| |