De Segrijnslak of kleine wijngaardslak
Deze slak doet zich vooral te goed aan jonge plantjes
en verse scheuten. Daarom is deze slak ongeliefd in
moestuinen. De segrijnslak is een nachtdier en ook
massaal te vinden na een regenbui.
Maar deze slak is, net als de Wijngaardslak eetbaar.
Het grootste gevaar wat een segrijnslak te duchten heeft
is uitdroging en dat gevaar bepaald hun gedrag.
Segrijnslakken welke uitgegroeid zijn en klaar om verkocht te worden.
de Segrijnslak kweken
Segrijnslakken kunnen goed gekweekt worden met kool
en sla. Dit wordt in China veel gedaan, Segrijnslakken
worden daar levend gegeten in restaurants. In Frankrijk
en Spanje worden Segrijnslakken ook veel gegeten,
maar dan gekookt of gebakken (escargots petit-gris).
de Segrijnslak en de gezondheid
Segrijnslak is erg gezond, het bevat de grootste hoeveelheid
eiwitten in dierlijk voedsel en is vetarm.
recepten met de Segrijnslak
Schoonmaken van de Segrijnslak: verwijder het zwarte
gedeelte, puntje van de staart en de organen:
De Segrijnslak wordt kort gebakken in olijfolie, samen
met wat knoflook. De smaak is neutraal, segrijnslakken
bevatten weinig vet en koolhydraten (dus weinig calorieen),
en veel eirit.
escargots
Escargots zijn slakken welke gegeten worden.
Deze slakken worden in een pan gebakken waarbij
de ingang van het huisje omhoog wordt gedraaid.
Dus de slak wordt in het huisje gebakken:
daarna wordt de gebakken slak er met een
slakkentang uitgehaald en opgegeten.
Segrijnslakken (gris-gris) en Wijngaardslakken
worden het meest gegeten, in Belgie meestal de
wulk.
|
|