pawpaw of roomappel

pawpaw of roomappel






Sloot | Waterplant | Levend Voer | Noordzee | Worm Slak | Vlinders | Kever | Spin | Vogel | Tuin | groenten | overige
Bomen A-L | Bomen M-Z | Kruiden | Wilde planten A-D | Wilde planten E-M | Wilde planten N-S | Wilde planten T-X | Klimplant | Varen | Zwam | Korstmos |


pawpaw of roomappel

De paw-paw is een groene vrucht, welke van kleur veranderd wanneer deze rijp is: Een rijpe paw-paw is geel, ze moeten dus narijpen. De vrucht is dan zeker niet mooi om te zien, er zijn vaak zwarte vlekken te zien, maar wel erg lekker. Pawpaw kan maar 3 dagen bewaard blijven.

pawpaw eten

Snij de paw-paw doormidden: verwijder de grote zwarte vruchten en eet de inhoud op door het eruit te lepelen. De pawpaw is een boom van de schaduw, en stelt verder weinig eisen aan de grond. Pawpaw kent in ons land geen ziektes. Het grote probleem met de pawpaw is de bevruchting van de bloemen, deze gebeurd met aaskevers en is een onzeker gebeuren.

smaak van pawpaw



De Pawpaw heeft een moeilijk uit te leggen smaak, het lijkt nog het meeste op banaan of mango. Paw-Paw wordt ook wel de Indiase banaan genoemd.




wereldproductie pawpaw in 2007 Bijna de helft produceert india, een derde deel komt uit brazilie. Nieuwkomer is de VS.