De wilde meloen groeit in India. Kachri
is een bruine, roodachtige of gele kleine
meloen , welke niet wordt gekweekt
maar tussen de gewassen op de velden
wordt gevonden.
Kachri als gewas
Kachri wordt tussen de gewassen aangetroffen,
met name sorghum en sesam.
het is eigenlijk eetbaar onkruid.
De stengels van de kachri zijn sterk
behaard . Deze stengels sterven af,
waarna alleem de meloen overblijft.
Kachri,zoals het gegeten wordt.
Kachri wordt vers op markten verkocht.
Onrijp smaakt karchi sterk bitter,
rijp is het fris en enigzins zuur.
Kinderen eten het graag rauw. Karchi
wordt op grote schaal in chutney verwerkt.
Kachri poeder
Het fijne poeder wordt van gemalen gedroogde
kachri gemaakt. Het is een bekende en veelgebruikte
manier om vlees zacht te maken.
Samen met gehakt, gember, knoflook en kruiden
vormt dit de basis voor sheesh kebab.
Kachri in de toekomst
Omdat karchi ook op de droogste en armste
gronden wil groeien staat het in de
belanstelling. Daarnaast heeft het
weerstand tegen twee ziektes welke
veel schade aan de meloen kultuur
toebrengen: the melon vine decline,
een schimmel ziekte en het Melon
yellows virus,(MYV).
familie van de komkommerachtigen, Cucurbitae
Een familie van vooral eenjarige, snelgroeiende klimplanten,
welke ranken vormt, en zich daarmee aamn andere planten optrekt.
De bloemen zijn vijf tallig en de 5 meeldraden staan vaak
als 2 maal 2 vergroeid en 1 alleenstaande meeldraad.
Deze familie heeft vaak last van meeldauw
tijdens vochtige periodes: