Sinasappel
een vrucht welke oranje wordt pas nadat het s'nachts koud
is geweest.
Sinasappel
Oorspronkelijk komt de sinasappel uit China, daarna
naar India, en vervolgens door de arabieren naar
Europa gebracht. dit was een bittere vrucht, de zoete
sinasappel werd door de portugezen gebracht, en
verdrong de bittere. Door verdeling werd de smaak
steeds zoeter en bevatten de sinasappel steeds
minder pittenen zijn steeds makkelijker te pellen.
drie soorten sinasappel
De sinasappelen worden in drie groepen verdeeld;
1. De gewone Sinaasappel
2. De Navelsinaasappel met oranje vruchtvlees.
3. De Bloedsinaasappel met rood vruchtvlees.
sinasappelsmoothy
dit is het basis recept:
450 gr magere yoghurt
1 banaan in stukken gesneden
1 sinaasappel (gepeld en ontpit)
meng dit in een blender, klaar.
sinasappel zelf opkweken
Sinasappel laat zich slecht stekken: het vormt maar
moeizaam wortels. Het is beter wanneer de stek
op een onderstam wordt ge-ent.Er zijn dan al snel
bloemen te zien.
|
|