Risotto
Dit is rijst welke vooral in het Noorden van Italie, op de Po-vlakte wordt verbouwd.
Risotto oogsten
Aan het begin van de herfst wordt de risotto geoogst,
wanneer de rijst helemaal droog is. De rijst is dan bruin van kleur.
Risotto drogen
Risotto wordt in hoge torens gedroogd: van boven valt de rijst omlaag, van onder blaast er koude lucht door:
op deze manier droogt de rijst tot het 12%-13% water bevat.
Risotto bewerken
Allereerst wordt de kaf verwijderd.
La scienza in cucina e l'arte de mangiar bene. door Artusi 1891.
Dit kookboek verscheen 20 jaar na de unificatie van Italie en
bracht recepten uit het hele net gevormde Italie bij elkaar.
Artusi financierde het boek met eigen geld, er werden er 200000
van verkocht , een ongekend succes in die tijd.
Italiaans koken
Risotto
basilicum
pijnboompitten
ansjovis
zwaardvis
tomaten
olijfolie
amandelen
broccoli
citroenen
aquatische gewassen
Deze gewassen worden in onderstroomde velden geplant:
Omdat ze deels onderwater groeien hebben ze veel minder
last van insecten en onkruid.
rijst
risotto
lotus
taro of olifantsoor
wasabi
waternoot
Chinese waterkastanje
waterspinazie of dagoeblad
Witte waterkers
|
|