De Chinese waterkastanje
De chinese waterkastanje is een knol welke meestal rauw wordt gegeten.
In china is dit een populair gerecht, de knollen zijn van binnen wit
en het heeft een enigzins zoete smaak.
De waterkastanje heeft een knapperige bite.
Het blijft ook knapperig wanneer het wordt gekookt
en krijgt dan een iets nootachtige smaak.
Behalve knapperig en zoet is Chinese waterkastanje perfect wit.
chinese waterkastanje uit blik
De chinese waterkastanje uit blik is ook knapperig.
Chinese waterkastanje meel wordt veel verkocht in china.
Het is dan ook een goedkope meel.
De chinese waterkastanje is niet verwant aan de andere waternoten.
De Chines waterkastanje is een meer dan een meterhoge zegge
met een knol.
Chinese waternoot verbouwen.
Dit is een veel geteeld gewas in Zuid-China.
Waar het in dezelfde rijstvelden wordt verbouwd als de rijst.
Het is een sterk gewas wat weinig verzorging behoeft.
waterkastanje familie
Er zijn drie belangrijke leden van de
familie Onagraceae
1 Europese waterkastanje trapa natans
2 Indische waterkastanje trapa bispinosa
3 trapa bicornis.
De noten zijn geen fruit, maar verdikte wortelstokken,
bezet met stekels.
De Chinese waterkastanje behoort tot de Sedge familie,
een heel andere plantensoort.
|
|