De spaghettipompoen
Een winterpompoen waarvan het binnenste wordt gegeten.
De spaghettipompoen is lichtgeel van kleur en heeft
een draderig vruchtlees, het is net spaghetti.
.
Spaghettipompoen recept
Kook de pompoen in zijn geheel in water met zout toegevoegd.
De hele spaghettipompoen moet ondergedompeld zijn.
Kook deze pompoen ongeveer 30 minuten en prik er voor
het koken een gaatjes in zodat het kookwater ook
de pompoen binnen kan.
De spaghettipompoen is klaar als hij zacht is geworden.
Na het koken wordt de pompoen opengesneden en
het vruchtvlees eruit gehaald: verwijder de pitten.
.
Spaghettipompoen in de mico-oven
maak aan kant gaatjes in de pompoen en leg
de pompoen met de gaatjes naar boven een kwartier
in de microgolfoven.
Snij hierna de pompoen open, verwijder de pitten
en dien de inhoud op.
Spaghettipompoen kweken
Hoewel het mogelijk is om de spaghettipompoen buiten
te kweken is een kweekkasje vereweg het beste:
deze pompoenensoort heeft veel warmte nodig.
|
|