Kievitsbonen zijn uitstekend geschikt voor de moestuin,
groeien snel en zijn erg productief. Kievitsbonen worden
vooral gedroogd en dan later gegeten, hoewel het ook
mogelijk is ze direct na het oogsten te koken.
Kievitsbonen zijn rauw gftig, net als pronkbonen,
witte en bruine bonen en toverbonen.
De kievitsbonen worden omgekeerd nog aan de stengel
opgehangen om te drogen. verwijder de bladeren.
Hang het zo hoog op dat muizen er niet bij kunnen
aan een waslijntje.
kievitsboon zaaien
kievitsboon heeft een lang seizoen, meestal worden de bonen
voorgeweekt en maart-april buiten gezet. de boon klimt hoog,
2,5 meter is normaal. zet de kievitboon tegen bamboe stokken.
jonge bonenplanten zijn kwetsbaar voor vogelvraat
en uitdrogen.
kievitsboon voor de siermoestuin
De bloemen van sommige rassen zijn decoratief,
te denken valt dan aan 'Borlotto' met rood-witte bloemen.
kievitsbonen draaien zich hier om lamge Tonkinstokken, deze
moeten zeker langer dan 2,5 meter zijn.