Sloot | Waterplant | Levend Voer | Noordzee | Worm Slak | Vlinders | Kever | Spin | Vogel | Tuin | groenten | overige
Bomen A-L | Bomen M-Z | Kruiden | Wilde planten A-D | Wilde planten E-M | Wilde planten N-S | Wilde planten T-X | Klimplant | Varen | Zwam | Korstmos |





couscous


Couscous is een populair gerecht in Magreb landen, dus het Noorden van de Sahara woestijn. In feite is couscous niets anders dan pasta, maar dan als kleine boletjes gemaakt. Onmiskenbaar breidt de populariteit van couscous zich uit.

Couscous en harissa


De keuken keuken en ook de couscous
is in Tunesie anders; Er woprdt veel
harissa toegevoegd,
Zoveel zelfs dat de couscous er rood van ziet.

couscous, tarwe en gries


Couscous wordt van harde tarwe (Triticum durum) gemaakt,
deze tarwe wordt ook durum tarwe genoemd en groeit
alleen in gebieden met hete zomers. De tarwe bevat
een hoog gehalte gluten en eiwit en is geel
van kleur. Na malen ontstaat gries, met korreltjes
van een halve millimeter groot.
Na koken met water is daar dan de voorgekookte
couscous welke alleen met heet water moet
worden aangemaakt.







    Couscous met bonen en kalkoen blokjes.


    Een vogeltje eet van de couscous: dit is in feite
    voorgekookte tarwe, waaraan gelijke delen
    kokend water moet worden toegevoegd.
    Marrakech, Marokko




    Marokko


    Marokko heeft een middellandse zee klimaat langs
    de kusten en een woestijnklimaat in het binnenland.
    Op deze websites zijn te zien:
    harissa
    fleskalebas
    citroen
    couscous
    ansjovis
    saffraan
    sardines

    thee


    Verveine
    Marrokaanse thee



    visitors | © copyright waterwereld 2002-2025 | home | links

    | Email: sysopje@yahoo.com | |
    Google
    WWW www.waterwereld.nu
    Stumble It!