Een kleine boom met eetbare vruchten, de krenten.
De bladeren verkleuren nauwelijks in de herfst,
Die van de Amerikaanse krentenboom doen dat wel,
en om die reden is de Amerikaanse krentenboom
meer populair. Ook heeft de Amerikaanse krentenboom
grotere bloemen.
Krenten en krenten
Krenten zijn de vruchten van het krentenboompje.
Van deze ongedroogde vruchten wordt jam gemaakt.
De gedroogde vruchten van pitloze druiven worden
ook krenten genoemd, en deze worden verwerkt in
pannekoeken en zoete taart.
Canadees krentenboompje en de vruchten.
De vruchtjes van het Canadees krentenboompje
verkleuren van groen, naar rood en dan naar donkerblauw.
Pas als ze blauw zijn moeten ze geplukt worden.
Dat gebeurd voor ieder vruchtje op een ander moment,
dus is het noodzakelijk om vaker dan 1x het
canadees krentenboompje na te lopen op blauwe
krenten.
Krentenboompje heeft vruchten welke geplukt moeten
worden voordat de vogels ze ontdekken.
De Canadese krentenboom is meestal een struik.
Krenten en rozijnen
Rozijnen zijn de gedroogde vruchten van druiven,
Ze bevatten 64% suiker.
Rozijnen worden kort in een oplossing van kokende
verdunde kali-loog gehouden: hierdoor wordt de kleur
wit, en gaat het drogen veel sneller. Daarna worden
ze in de zon te drogen gelegd op plastic.
Nog sneller gaat het drogingsproces wanneer
er wind langs blaast (ventilator).
Krenten worden gemaakt door het drogen van
een bepaald druivenras 'Raisin de Corinthe',
met erg kleine, pitloze en erg zoete druiven.
Maar ook door het drogen van de vruchten van de krentenbomen: